Languages

Ohligsmühle, Wuppertal

Ohligsmühle, Wuppertal

Client:

bema Invest GmbH, Düsseldorf

Architect:

BM + P Architekten, Düsseldorf

Facade Handover:

2012

Main Contractor:

Kondor Wessels West GmbH, Wuppertal

Facade Consultant:

DS-Plan, Cologne

18.000 Square Metres, Roof Terrace and Green Courts

This representative new building is being erected in the centre of Wuppertal-Elberfeld, next to “Ohligsmühle” station, part of the famous suspension line public traffic service. It ist a new fine example of modern office building architecture. The light six storey high building consists of staggered wings with open landscaped courts. The buildings’s external panels feature windows with exterior sunblinds, this allows the new “Ohligsmühle” to offer 14.000 m² office space. By applying the Standards of DGNB energy consumption will be around 50% lower than in a comparable traditional construction.

works:

Punched windows
188 pcs., 1st floor
840 pcs., 2nd – 4th floor
154 pcs., Copings following the edge of the roof
350 m² Stick-system facade incl. windows

Brochure // Download
(PDF-file, 1071 KB)